خواص و مضرات قارچ
قارچ از دو نوع خوراکی و غیر خوراکی تشکیل شدهاست که از گیاهان گلخانهای بدون کلروفیل است. قارچ در رنگها و انواع مختلف یافت می شود. جالب است بدانید که در دسته سبزیجات قرار نمیگیرد، در همه فصول سال قابل کشت و برداشت می باشد و نیازی به نور خورشید ندارد. در این نوشته قصد داریم تا در مورد خواص قارچ مطالب مهمی را برای شما قرار دهیم.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات قارچ را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص قارچ و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های قارچ
در قارچ اسید هیالورونیک وجود دارد که بهعنوان یک مرطوب کننده طبیعی بوده و از چینوچروک صورت جلوگیری کرده و باعث صاف شدن پوست می شود.
ارگوتیزیون موجود در قارچ دارای گوگرد می باشد و باعث حفاظت بدن در برابر رادیکالهای آزاد شده و تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد. قارچ دارای آنتیبیوتیکهای مشابه پنیسیلین است و از رشد عفونتهای قارچی در بدن جلوگیری کرده و زخم را بهبود میبخشد. همچنین در قارچ ویتامین سی، بی و آ به وفور یافت میشود که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد.
ارگوتیونین موجود در این خوراکی خوشمزه دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای درمان آلرژی و کاهش رشد تومورهای سرطانی مفید است.
قارچ گیاهی میباشد که سرشار از پروتئین و فاقد کلسترول است که کربوهیدرات ناچیزی دارد ، پروتئین، فیبر و برخی آنزیمهای موجود در این خوراکی باعث کاهش کلسترول بد خون شده و از بیماریهای مختلف قلبی مانند تصلب شرایین و سکته قلبی جلوگیری میکند.
در قارچ مواد مختلفی مانند فیبر، پتاسیم و ویتامین سی به وفور یافت میشود که برای سلامت قلب و عروق مؤثراست. ترکیب مقدار فراوان پتاسیم و اندک سدیم موجود در قارچ برای کسانی که بیماری فشارخون دارند بسیار مفید می باشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
در برخی قارچها اسید کوجیک یافت میشود که یک روشن کننده طبیعی پوست بوده و تولید ملانین در سطح پوست را متوقف میکند.
قارچ منبع مهم کلسیم است که باعث تقویت استخوانها شده و از پوکی استخوان و درد مفصلی در سنین بالا جلوگیری میکند.
بیماری کمخونی دارای علائم مختلفی مانند سردرد، خستگی ، ضعف عملکرد عصبی و مشکلات گوارشی میباشند. قارچ یک منبع عالی از آهن بوده که با تولید گلبولهای قرمز خون از کمخونی جلوگیری می کند. مس موجود در قارچ باعث بهبود جذب آهن شده و مانع کم خونی می شود.
قارچ خوراکی مقوی میباشد که دارای خواص ضد سرطانی است. اسید لینولئیک موجود در قارچ مضرات استروژن را کاهش داده و از سرطان سینه در ن جلوگیری می کند. افزایش استروژن یکی از علتهای اصلی سرطان سینه در ن می باشد. همچنین بتاگلوکان موجود در این خوراکی باعث کاهش سرطان پروستات در مردان می شود.
همانطور که گفته شد در قارچ پتاسیم بهوفور یافت میشود که این امر باعث افزایش جریان خون شده و اکسیژن رسانی به مغز و عملکرد شناختی مغز و حافظه را بهبود میبخشد.
قارچ سرشار از فیبر، پروتئین و فاقد چربی است. این ترکیبات برای کاهش وزن مؤثر است، زیرا چربی سوزی عالی را به دنبال دارد. همچنین این خوراکی برای هضم
کسانی که بیماری دیابت دارند میتوانند از قارچ برای کاهش
عوارض و زیان های قارچ
بیشتر قارچهای وحشی موجود در طبیعت حاوی فات سمی و
طرز تهیه سیر ترشی خوشمزه و فوری