خواص و مضرات عناب
عناب میوه ای کوچک به اندازه زیتون است که با نام های خرمای چینی و خرمای قرمز نیز شناخته می شود. درخت عناب نوعی درخت برگ ریز است که بومی مناطق گرمسیری می باشد ، این درخت در آب و هوای مناسب می تواند تا ارتفاع 10 متر نیز رشد کند.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات عناب را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص عناب و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های عناب
یکی از خواص مهم عناب این است که می تواند از پوست بدن شما در مقابل اشعه های مضر نور خورشید محافظت کند. عناب غنی از انواع آنتی اکسیدان های قوی است که پس از مصرف می توانند اثرات مخرب نور خورشید را کاهش دهند.
البته کسانی که برای مدت طولانی در معرض نور خورشید هستند بهتر است در کنار مصرف عناب از کرم های ضد آفتاب مطمئن نیز استفاده کنند. مصرف عناب در این افراد برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست بسیار مفید است.
یکی از خاصیت های مهم میوه عناب این است که به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی خطر ابتلا به انواع بیماری های کبدی را کاهش می دهد. علاوه بر این مصرف عناب در یک رژیم غذایی درست می تواند باعث سلامت و تقویت کبد نیز شود.
ضمنا عناب برای سم زدایی از کبد هم کاربرد دارد و با سم زدایی از کبد به درمان بیماری هایی مانند کبد چرب هم کمک می کند. یکی دیگر از خاصیت های مصرف عناب برای سلامت کبد این است که باعث می شود عملکرد کبد بهبود یابد.
برای اینکه بتوان دردهای عضلانی و مفصلی را کاهش داد میتوان از عصاره عناب بهصورت موضعی استفاده کرد چرا که دارای خاصیت ضد التهابی قوی می باشد.
در عناب ترکیبات زیست فعال زیادی وجود دارد که باعث کاهش آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد شده و خواص آنتیاکسیدانی این میوه باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان می شود. برای جلوگیری و مقابله با سرطان در کنار مصرف داروها میتوانید از چای عناب نیز استفاده کنید چرا که دارای گلوکوزید و سابلیون ها است که برای از بین بردن سلولهای سرطانی و کاهش رشد تومورها بسیار مؤثر می باشد.
دانههای عناب به دلیل مواد مغذی که دارد برای درمان بیخوابی مؤثر است، ترکیبات موجود در این میوه باعث آرامش شده و پلیساکارید، ساپونین و فلاونوئیدهای موجود در آن سیستم عصبی را آرام کرده و باعث بهبود کیفیت خواب میشود.
زمانی که سن افزایش پیدا می کند سلول های مغز کمکم رو به زوال رفته و راه را برای بروز اختلالات عصبی باز می کند. عناب با مهار فعالیت گلوتامات از آسیبهای مغزی جلوگیری کرده و بیماری پارکینسون یا تشنج را کاهش میدهد. این میوه همچنین دارای عملکرد آستروسیت می باشد که مسئول حفاظت از نورونهای عصبی است و مانع از پیشرفت بیماریهای مغزی می شود پس اگر میخواهید از بیماریهای مغز در امان باشید این میوه را میل کنید.
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که مصرف چهل میلی گرم عناب در روز باعث جلوگیری از آسیب مخاط روده شده و به دفع و پاکسازی مواد سمی در بدن کمک میکند، که این امر باعث سلامت دستگاه گوارش میشود. فیبر موجود در این میوه باعث تنظیم حرکات رودهای شده و برای درمان نفخ یبوست و سایر بیماریهای گوارشی بسیار مفید است.
عناب به دلیل داشتن کلسیم، فسفر، آهن و مواد معدنی باعث سلامت استخوانها میشود و از بروز بیماری پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری می کند.
یکی از علتهای اصلی بروز بیماریهای حاد و مزمن وجود رادیکالهای آزاد و مواد سمی موجود در بدن هستند، اگر این مواد مهار نشوند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و بیماریهای مختلف را ایجاد میکنند
ترکیبات موجود در عناب از جمله آلکالوئید، سابپونین و تری ترپنوئید برای تصفیه و سمزدایی خون بسیار مفید هستند. عناب باعث پاکسازی بدن شده و استرس در گردش خون را کاهش میدهد
کسانی که در طول روز استرس و اضطراب فراوانی دارند میتوانند از این میوه استفاده کنند، این میوه دارای مقادیر فراوان آنکسیولیتیک ها می باشد که باعث آرام سازی بدن شده و تاثیر قابلتوجهی بر سطح هورمونها دارد و هورمون استرس مانند کورتیزول را کاهش می دهد
عوارض و زیان های عناب
همانطورکه مشاهده کردید این میوه دارای فواید زیادی برای سلامت بدن می باشد اما ممکن است در برخی افراد مشکلاتی را ایجاد کند ، کسانی که به دلیل فشار خون بالا مصرف داروهای فشار خون را در برنامه خود دارند ممکن است با مصرف عناب دچار مشکل شوند ، پس بهتر است این افراد در مصرف این میوه زیاده روی نکنند. عناب به دلیل داشتن ویتامین کا باعث غلیظ شدن خون می شود.
منبع : https://parsisara.com/anab-2153/
طرز تهیه سیر ترشی خوشمزه و فوری