طرز تهیه خورش متن جن
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی گیلانی می توانید برای ۴ نفر خورش متن جن تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش متن جن تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دستور پخت خورشت متن جن
برای تهیه خورش متن جن شمالی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی نازک خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقدار کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود
و کمی زردچوبه روی پیازها می پاشیم و تفت می دهیم تا همه نقاط پیازها طعم دار شود و سینه یا ران ها را به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا هم طعم دار شوند و هم کمی سرخ شوند
مغز گردو ها را داخل آسیاب می ریزیم و پودر شده تحویل می گیریم و زمانیکه مرغ ها کمی سرخ شدن به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم و رب انار را نیز روی مواد می ریزیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم
و 1 لیوان آب سرد روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا سینه و ران مرغ به مرور زمان بپزد
و نیاز باشد مجددا آب به آن اضافه کنیم،بهتر است 1 لیوان آب سرد به خورشت اضافه کنیم تا دچار شوک شود و گردوها روغن بیشتری پس بدهند
و رب گوجه فرنگی را داخل تابه می ریزیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و از روی حرارت بر می داریم و زمانیکه مرغ ها پختند آن ها را آرام از داخل قابلمه بیرون می آوریم و داخل بشقابی قرار می دهیم
و رب گوجه فرنگی تفت داده را داخل خورشت می ریزیم و قیسی ها را می شوییم و همراه کشمش داخل خورشت می ریزیم
و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 10 دقیقه دیگر خورشت حسابی جابیافتد.خورشت متن جر آماده شده را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دانه های انار یا خلال بادام روی آن را زیباتر می کنیم و با برنج کته نوش جان کنید
منبع : parsisara.com
طرز تهیه سیر ترشی خوشمزه و فوری